Saturday, November 27, 2010

Sambutan Aidil Fitri 2010

Assalamualaikum warah matullahi waba rakatuh. Persediaan hari raya kali ini agak meriah, pelajar-pelajar telah ditaja baju raya oleh En. Syamsul beserta isteri, DR. Mazlan Kamis beserta kawan-kawan dan juga Kak Zakiah dan cik Suriati serta tuan dan puan yang tidak disebutkan nama di sini. Terima kasih banyak atas tajaan baju raya pelajar-pelajar. Pelajar-pelajar telah dibelikan baju melayu sedondon.Alahmdulillah, sambutan Aidil fitri tahun 2010 cukup sederhana bersama saudara baru Yeo Wee Kiat, Lukman Hakim dan Joannes Lukas. Hari pertama sebelah pagi beraya ke rumah prof Halim di seksyen 3 dan dan sebelah petang beraya ke rumah En. Wan syamsul di seksyen 3 Tambahan Bandar baru bangi. Hari kedua beraya ke seremban ke rumah salah seorang saudara baru Muhammad Daniel dan Terry, kemudian diteruskan dengan mandi laut di Port Dickson.
Hari ketiga beraya ke rumah Hj Zairul di Kampung Abu Bakar Baginda. Hari yang seterusnya beraya ke rumah DR. Mazlan Kamis. terima kasih semua atas sokongan dan bantuan yang diberikan kepada pelajar-pelajar Acheh. Semoga Allah balas dengan yang lebih baik di Akhirat nanti. Tanpa sokongan tuan dan puan mungkin sambutan raya pelajar-pelajar Aceh kali ini tidak semeriah itu. Assalamualaikum warahmatullahi Wabarakatu.

1 comment:

  1. hmm..kadang-kadang ati rasa pilu tgk anak-anak tanpa kasih sayang ibu bapa. andai bahagia tu pada kasih sayang, mau je sy curahkan kasih sayang sepenuh ati agar diorg dpt rs bhgia n epy. tp sy xmampu n bahagia tu bkn terletak pd ape-ape pun yang di miliki oleh dunia n isinya, tp bahagia tu ada pada cinta Allah. ajarkanlah ank-ank ini mencari cinta Allah moga diorg akan berbahagia walaupun tnpa kasih sayang manusia di dunia ini. adik-adik, akak syg korg..take care.

    ReplyDelete